FOTO: Mladi iz Prnjavora i Čelinca u posjeti Centru za mlade Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Centar za mlade Zenica, odnedavno je počeo sa realizacijom svojih aktivnosti, a već danas bio je domaćin za 26 mladih iz Prnjavora i Čelinca u okviru projekta „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama“.

“Centar za mlade u Zenici domaćin je mladima iz Prnjavora i Čelinca koji su došli da vide šta mi to ovdje radimo i sve u cilju dobre prakse u lokalnoj zajednici. Drago nam je da su mladi prepoznali ovo mjesto gdje se mogu okupljati. Dobra stvar je ta da smo za mjesec uradili 30 aktivnosti i kroz Centar je prošlo oko 150 mladih ljudi”, istakao je za naš medij Mevludin Purić, koordinator u Centru za mlade Zenica

Prije Zenice, 26 omladinaca posjetilo je Centar za edukaciju mladih Travnik, u okviru studijske posjete drugim lokalnim zajednicama, a kako ističu sve u cilju upoznavanja sa centrima, zajedničkim projektima i što boljom koordinacijom i saradnjom.

“U okviru projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”, mladi iz Prnjavora  i Čelinca kreću u studijsku posjetu centrima i organizacijama širom BiH. Danas smo bili u posjeti Centru za edukaciju mladih Travnik, te je ovo druga stanica, a sve u cilju uspostavljanja novih kontakata, umrežavanja, razmjene iskustava sa mladima širom BiH”, kazala nam je Ljiljana Radić, koordinator na projektu ‘Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama’

Centar za mlade Zenica u nastavku svojih aktivnosti realizuje projekt „Zenica youth is buzzing“, zajedno sa partnerima, te radi na pripremama projekata za narednu godinu.