NK “Fortuna” plasmanom u 1/16 finala Kupa BiH postigla svoj najveći uspjeh

Plasmanom u 1/16 finala Kupa BiH u nogometu, zenička “Fortuna” postigla je svoj najveći uspjeh.

Na putu do završnice kupa “Fortuna” je redom eliminisala Čelik, Rudar iz Breze, Pofalički i Slavena iz Živinica. Voljom žrijeba naredni protivnik je federalni ligaš Rudar iz Kaknja. Ambicije su pružiti dostojan otpor jačem protivniku i ako se ukaže prilika izboriti plasman u osminu finala. Utakmica se igra bez prisustva publike.

U Fortuni su u prodaju pustili ulaznice sa pozivom prijateljima i ljubiteljima nogometa da im kupovinom karte finansijski pomognu.

“Mi smo očekivali da ćemo igrati sa nekim klubom iz Premier lige. Igramo sa Rudarom iz Kaknja i imamo velika očekivanja. Siguran sam da će biti odlična utakmica i da će sve proteći u najboljem redu, obzirom da imamo lijepu ekipu i samim tim vjerujem da možemo nešto uraditi. Štampali smo nešto ulaznica za naše simpatizere i pozivamo ih da nam pomognu kupovinom karata. Vjerujemo da se naš rad u proteklih pet godina konačno isplatio i da bilježimo dobre rezultate”, izjavio je Semir Kobić, osnivač i prvi čovjek NK “Fortuna”.

Osim plasmana u 1/16 finala Kupa, Fortuna igra dobro i u Kantonalnoj ligi. Radi se o amaterskoj ekipi koju krasi zajedništvo i želja za dokazivanjem.

„Mi smo kao jedna porodica, od početka smo zajedno i kvalitetno radimo i sa djecom., te se trudimo naše iskustvo prenijeti i na mlađe. Posljednji rezultati koje postižemo dokaz su da smo na dobrom putu, a mi ćemo se truditi da u narednom periodu igramo što bolje. Ako prođemo dalje bit će to velika senzacija i za nas, ali i za naše protivnike”, poručio je na kraju za Zenicainfo.ba, Semir Kobić.

Utakmica Fortuna–Rudar/Kakanj, igra se sutra 30. septembra na Kamberovića polju, terenu broj 2. sa početkom od 16 sati. Glavni sudija je Azem Karić iz Zenice.

Mirsad Pripoljac