15.4 C
Zenica
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno Lejla Tanović napravila historijski napredak za BiH na svjetskoj ranking listi

Lejla Tanović napravila historijski napredak za BiH na svjetskoj ranking listi

FOTO: faktor.ba

Najuspješnija bh. biciklistkinja i 14 puta državna prvakinja Lejla Tanović napravila je historijski napredak na UCI listi za Bosnu i Hercegovinu, kao i lični rekord ulaskom u top 50 biciklistkinja svijeta.

Tanović je tako nakon zadnjeg upisa bodova napredovala za 25 pozicija, te sada zauzima 46. mjesto na Svjetskoj biciklističkoj ranking listi.

Četverostruka prvakinja Balkana također je zabilježila napredak na UCI Marathon Series svjetskoj ranking listi na kojoj je nakon dobrih izdanja na maraton utrkama zauzela 47. mjesto u konkrenciji svih biciklistkinja svijeta.

“Znali smo da mogu ući u top 50 najboljih na svijetu i to je bio jedan od naših ciljeva za ovu sezonu. Tokom čitave prošle sezone bilježila sam dobre rezultate i to je jedan od razloga mog napretka na UCI listi. Probijanje granice za koju već duže vremena imamo za cilj i plasman u top 50 bit će sjajna motivacija na zadnjim pripremama pred Svjetsko prvenstvo na kojem ću dati sve od sebe da postignem vrhunski rezultat”, rekla je Lejla Tanović.

Lejla Tanović je prva biciklistkinja BiH koja je ušla u top 100 najboljih na svijetu iz BiH, a sada je i prva biciklistkinja koja je probila granicu i ušla u top 50 najboljih na svijetu i to u dvije različite discipline.

 

faktor.ba

Hide picture