Večeras od 20:30 na RTVZE: Spektakularni koncert Željka Joksimovića

FOTO: Zenicasummerfest

Zenica Summer Fest 2020 online nastavlja se i večeras i to sa finalnim koncertom prošlogodišnjeg ljetnog Festivala Zenica Summer Fest 2019., koji je ostao upamćen kao jedan od najvećih događaja svih vremena u gradu Zenici. Koncert je održala najveća muzička zvijezda regiona, Željko Joksimović.

Preko 40.000 ljudi, došlo je da pjeva velike hitove ove regionalne zvijezde, koja je kao kruna, označila završetak još jednog, uspješno organizovanog projekta Radio – televizije Zenica. Bila je to noć prepuna emocija, ljubavi i zagrljaja koje je publika prenijela na Željka, a Željko to istom mjerom uzvratio.

“Uvijek se rado vraćam u Zenicu i ovo je jedan od najljepših koncerata u mojoj karijeri. Toliko euforije i toliko emocija dugo nisam doživio. Koncert je bio fantastičan i ovakav koncert se dugo pamti. Nadam se skorom susretu”, kazao nam je Željko joksimović.

I ove, 2020. godine, organizatori su planirali da Zenica bude centar svih dešavanja u BiH, ali zbog epidemiološke situacije reprizirani su koncerti predhodnih festivala. Nadamo se da će ovo biti brzo iza nas i da ćemo zajedno sa vama već iduće godine, Zenici vratiti epitet „Festivalskog grada“.

Večeras u programima RTV Zenica, od 20:30, uživajte u prošlogodišnjem koncertu Željka i ove posebne noći koja se prepričava i dan-danas.

 

Edin Sinanović