„Pukotina“ večeras pred festivalskom publikom u Konjicu

Nakon zeničke izvedbe predstave „Pukotina“ prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, ista predstava večeras ima svoje festivalsko učešće u okviru Festivala glumca u Konjicu.

U predstavi „Pukotina“ igraju: Uranela Agić, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju sve scene i sve likove – ženske i muške, stare i mlade, pa čak i djecu predškolskog uzrasta. Osim toga, izvršavaju i brojne druge glumačke zadatke i funkcije u predstavi: od promjena scenografskih elemenata, do proizvođenja onomatopejičnih zvukova u „sceni tuširanja“, „sceni rađanja“ itd. Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

Ova predstava je prethodno učeštvovala na još četiri festivala i to na: TKT Festu u Tuzli 2015, na JoakimFestu u Kragujevcu, na 18. festivalu scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“ 2016. i na Maglajskom studentskom ljetu. Pored festivalskih učešća, Bosansko narodno pozorište Zenica je sa istom predstavom ostvarilo značajan broj gostovanja u zemlji i regionu.

Dalje u toku mjeseca septembra na scenama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana predstava za najmlađe „Ježeva kućica“ u utorak, 22. septembra, zatim predstava „Pink Moon“ u četvrtak, 24. septembra, te monodrama „Čoek na dvije noge“ u utorak, 29. septembra.

Sve programske aktivnosti u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se održavaju u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica