“Vision Hair Show” u večerašnjem programu Zenica Summer Fest-a

Zenica Summer Fest Online u svom je zamahu. Večeras gledamo i slušamo dva revijalno-muzička programa: Vision Hair Show i koncert grupe Gong, sutra nas očekuje festival tamburaških sastava, a pred kraj ove i početkom slijedeće sedmice koncerti: Hanke Paldum, zeničkih zvijezda, Maje Milinković, Sandre Bagarić, grupe Bombaj štampa.

Vision Hair Show održan je u okviru zimskog festivala Zenica Winter Festa krajem prošle godine u Areni „Husejin Smajlović“ u organizaciji Sekcije frizera Udruženja poslodavaca Zenica.

„Bila je to prva revija frizura ikad napravljena na Balkanu u prostoru sportske dvorane. Takve revije rade se u manjim prostorima. Nama je to bio svojevrsni test u želji da pokažemo našem gradu koje nove vještine usvajamo na edukacijama kojim prisustvuju frizeri svjetske klase. Sa ove distance mogu reći da smo uspjeli 100%“, prisjeća se Sabina Karić, predsjednica skupštine Sekcije frizera.

Bila je to zaista noć za pamćenje, publika je s oduševljenjem nakon revija komentirala da su imali osjećaj kako se nalaze na nekoj od svjetskih modnih pista u New Yoruku ili Parizu.

„Bilo je odličnih impresija, pogotovo od kolega frizera iz drugih bh. gradova, što nam je bilo posebno zadovoljstvo. Nama je ovo bio uvod u ono šta planiramo u budućnosti raditi. Želimo podići frizersku struku na viši nivo, jer ona to zaslužuje – mi uljepšavamo ljude. Pokazalo se to u vrijeme pandemije ove godine da vi bez nas ne možete, da smo vam jako falili, kao i vi nama. Zato se želim zahvaliti Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, kao i RTV Zenica što su pomogli da i šira javnost, osim nekoliko stotina gledalaca vidi šta to mi radimo i koliko možemo. Riječ je o komercijalnom frizerstvu o frizurama koje ne radimo u našim salonima i kolege su zaista pokazale hrabrost i znanje te večeri“, dodaje Karić, koja napominje da je riječ o kolekcijama modernih frizura za 2020-u godinu „devet veličanstvenih“, devet zeničkih frizerskih salona.

Vision Hair Show pratite večeras, dvanaestog festivalskog dana u okviru Zenica Summer Festa Online 2020 u redovnom terminu na svim platformama RTV Zenica. (Alma H.)