U BiH 294 novozaraženih, šest osoba preminulo

U prethodna 24 sata u Bosni i Hercegovini korona virus je potvrđen kod 294 osobe. Od početka pandemije u BiH je potvrđeno 22.258 slučajeva korona virusa. Preminulo je 675 osoba, zabilježeno je šest smrtnih slučajeva u FBiH, dok su 203 novozaražene osobe.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati) u Federaciji BiH prijavljena su 203 slučaja pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

U Federaciji BiH COVID-19 do sada je potvrđen kod 13.996 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest smrtnih ishoda. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 391.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, zbog tehničkih problema koji su nastali na web platformi www.covid-19.ba, detaljnije informacije biće na raspolaganju u sutrašnjem izvještaju.

U Republici Srpskoj 90 novih slučajeva korona virusa

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 585 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 90 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 43 muških i 47 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 56 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Čelinca, po šest iz Laktaša i Foče, po pet iz Gradiške i Kotor Varoša, po četiri iz Zvornika, Doboja i Teslića, po tri iz Dervente, Kneževa, Pala i Prnjavora, po dvije iz Modriče, Rogatice i Bijeljine i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Vukosavlja, Mrkonjić Grada, Petrova, Sokoca i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.964 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 265 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.980 osoba, a testirano je ukupno 69.047 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 182, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 129.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.063 osobe, a nadzor je završen kod 53.860 osobe.

Jedan novi slučaj u Brčko distriktu

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan još jedan slučaj virusa korona. Radi se o ženskoj osobi 1982. godište koja je hospitalizovana, a prije toga ležala u Tuzli na hematologiji.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene virusom korona smješteno je šest pacijenata. U toku jučerašnjeg dana je bio jedan prijem, osoba ženskog pola srednje životne dobi sa srednje teškom kliničkom slikom.

Do danas je u Brčko distriktu potvrđeno 298 slučajeva korona virusa, 19 osoba je preminulo i 260 se oporavilo. Trenutno je aktivno 19 slučajeva.

 

N1