Nova obrazovna godina u zeničkim vrtićima počinje 7. septembra

Odgojno-obrazovni proces u svih sedam zeničkih vrtića, nakon 63 dana obustave, izazvane pandemijom koronavirusa, u maju je ponovo počeo, uz strogo poštivanje instrukcija koje je upravi Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje dostavio Institut za zdravlje i sigurnost hrane.

Nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze, a odgajatelji se trude djeci priuštiti sve što su u ovom periodu propustili, kaže direktorica ove ustanove, Jasmina Gasal.

Djeca su još vezana za interne programe u obdaništima, ne izlaze u javnost, na ulice, ni u parkove, najveći dio dana provodeći u dvorištima.

„Naši roditelji, pri sklapanju ugovora, imali su obavezu pročitati instrukcije na web stranici Ustanove. Uslovi boravka djece ostali su isti, a kad je u pitanju higijena stvari su jako pooštrene. Naša djeca su kroz igru naučila da vode računa o tome“, dodaje Gasal.

Jasmina Gasal

Nova obrazovna godina u zeničkim vrtićima počinje 7. septembra, a Program predškolskog obrazovanja, koji je zaustavljen zbog proglašenja pandemije, ove godine nije se ni nastavio. (S.S.)