Objavljen program Trećeg AJB DOC Film Festivala

Svi filmovi moći će se gledati online na oficijelnoj festivalskoj stranici ajbdoc.ba bez registracije i besplatno.

Treći festival međunarodnog dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) održava se od 11. do 15. septembra u prilagođenom formatu, a program koji je danas objavljen dostupan je na oficijelnoj festivalskoj web-stranici ajbdoc.ba.

Svjetska pandemija utjecala je negativno na mnoge segmente društva, pa tako i na organizaciju festivala u svijetu i u regionu. Mnogi festivali su odgođeni, dok su neki prolongirani ili su se prilagodili novonastalim uvjetima i dio ili kompletan program prebacili u virtuelne uvjete. AJB DOC, kao jedan od njih, omogućio je svojoj regionalnoj publici da sve dokumentarce gleda besplatno na festivalskoj web-stranici, bez potrebe za registracijom.

„Nakon dva uspješna izdanja AJB DOC Film Festivala, smatrali smo da je esencijalno održati kontinuitet te smo se prilagodili novim uvjetima prvenstveno zbog autora, ali i publike, koji su i razlog upuštanja u sami projekat organizacije dokumentarnog festivala ovdje u Sarajevu“, riječi su direktora Al Jazeere Balkans Tarika Đođića.

Organizatori AJB DOC Film Festivala, uprkos izazovnim uvjetima rada, saopćili su da mogu biti zadovoljni brojem i kvalitetom filmova koji su prijavljeni za učešće. Od gotovo 300 filmova, za program tri selekcije odabrano je 18 dokumentarnih filmova, 10 za takmičarsku selekciju, pet selekciju AJB Prikazuje i tri za program Last Minute Cinema.

Više o Festivalu pročitajte OVDJE.