Fortuna nakon penala izbacila Čelik iz KUP-a ZDK

Danas u poslijepodnevnom terminu dok su na stadionima BiH igrani mečevi 2. kola Premijer lige, zenički Čelik igrao je svoj prvi meč u ovoj sezoni.

Bile su na programu utakmice Kupa Nogometnog saveza Ze -do kantona. Voljom žrijeba bivši premijerligaš sa Bilinog polja koji u narednoj sezoni starta iz Kantonalne lige za protivnika je imao komšije, ekipu Fortune.

Ova utakmica na Kamberovića polju izazvala je veliki interes kod ljubitelja nogometa i navijača Čelika. I pored zvanične zabrane prisustva na tribinama  oko 500 najvjernijih i najodanijih klubu okupilo sa na tračnicama pruge iza stadiona.

Čelik je sa klupe vodio trener Pavel Skočibušić a susret je počeo sastav: Sejmen, Popović, Gračić, Ormanović, Piljug, Žuna, Ibraković, Huseinović, Čičak, Džaferović, Mahmutović.

Utakmica je završena rezultatom 2:2, a plasman dalje ostvarila je ekipa Fortune boljim izvođenjem jedanaesteraca. Za Čelik su u regularnom dijelu susreta pogađali Žuna i Popović, dok je oba gole za Fortunu postigao Kolić.(M.P.)