Vedad Karić nastavio sa pobjedama, suvereno osvojio i utrke u Tuzli

Vedad Karić, član Biciklističkog kluba Rotacija spin iz Zenice ima 100 postotni učinak u dosadašnjem dijelu sezone. Zenički biciklista potvrdio je još jednom da je suvereni vladar u b.h biciklizmu. Tokom vikenda  u Tuzli je održano Državno prvenstvo u Brdskom hronometru i međunarodna biciklistička utrka “Memorijal svim biciklistima”, pod organizacijom Biciklističkog saveza BiH i Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne iz Tuzle. Zenički Biciklistički klub Rotacija SPIN je nastupio sa 8 vozača. Vedad Karić pobjedio u obje trke, Memorijalu i Brdskom prvenstvu BIH.

“Moram biti zadovoljan svojim nastupima jer sam osvojio dvije utrke, a uz to sam odbranio i titulu državnog prvaka u Brdskom hronometru što mi je ovo do sada 100 postotni učinak ove sezone (6 pobjeda u 6 utrka). Raduje me i to da su i drugi momci počeli donositi medalje u klub što je dokaz da ipak radimo onako kako treba. Kada je u pitanju moj naredni nastup, on je odmah u subotu na Jahorini gdje me očekuje veoma zahtjevna utrka sa jakom konkurencijom” izjavio je za Zenicainfo.ba Vedad  Karić.

Mladi  Amer Agić osvojio je dva prva mjesta u svojoj kadetskoj kategoriji, dok je  Eldin Šarić bio drugi u Master A kategoriji.(M.P.)