Don Marin Marić se oprostio od Uprave KPZ Zenica

Na blagdan Gospe Snježne, u prijepodnevnim satima župnik don Marin Marić imao je službeni oproštaj sa Upravom Kazneno popravnog zavoda u Zenici.

Na samom početku don Marin je slavio Misu u zatvorskoj kapelici s zatvorenicim gdje im je uputio riječ ohrabrenja i pozvao ih da surađuju sa novim župnikom koji će također voditi pastoralnu skrb o vjernicima koji borave u zeničkom zatvoru. Nakon svete mise i čašice razgovora sa zatvorenicima u središnjoj zgradi zeničkog zatvora upriličen je službeni oproštaj od don Marina Marića, na kojem su sudjelovali predstavnici drugih vjerskih zajednica koji dolaze u zenički zatvor, te službenici zatvora na čelu s direktorom Redžom Kahrićem.

Na samom kraju direktor zatvora Kahrić zahvalio je don Marinu Mariću za iskrenu suradnju, ljudskost, angažman te mnoštvo dobrih stvari koje je napravio za vjernike koji posjećuju zatvorsku kapelicu.

„Svima nam je žao što odlaziš, ali smo uvjereni da u Tebi don Marine imamo prijatelja, čovjek i svećenika koji će biti upisan u naša srca, vjerujem da će se većina ovdje sa mnom složiti da grad Zenica i ova ustanova gubi velikog i hrabrog čovjeka – hvala Ti na svemu“, kazao je na oproštaju direktor Kahrić.

Nakon direktorovih riječi župnik Marić zahvalio se na suradnji, prijateljstvu, podršci i potpori u realizaciji mnoštva stvari koje su se događale u ovoj zajednici. „Hvala vam na podršci, neću vas zaboraviti, budite i ostanite onakvi kakve sam vas upoznao i doživio, pomozite i mom nasljedniku, te mu budite podrška“, zaključio je don Marin. Nakon župnikovih riječi, direktor Kahrić sa suradnicima uručio je prigodni dar don Marinu. Druženje je nastavljeno uz obiteljski stol i čašicu razgovora.