Radovi na renoviranju unutrašnjeg prostora Tržnice

U zeničkoj Tržnici u toku su radovi na renoviranju unutrašnjeg prostora zgrade, a glavni cilj je poboljšanje sanitarnih uslova, ali i postizanje savremenijeg i modernijeg izgleda.

„Radovi su počeli prije mjesec dana i zaista želimo riješiti pitanje sanitarnih čvorova, ali i drugih  dotrajalih stvari u zgradi, koja je rađena još prije 50-tak godina, pa je vrijeme na njoj učinilo svoje“, pojašnjava Selma Vidimlić, direktorica Javnog preduzeća Tržnica u Zenici.

„Od krupnijih radova planiramo izvršiti zamjenu unutrašnje stolarije, keramičkih podnih pločica, rasvjete, zatim obaviti adaptaciju toaleta, ali i niz manjih radova poput zamjene instalicija i slično“, navodi Vidimlić, napominjući da sve ovo finansiraju vlastitim sredstvima od 157.000 KM , akumuliranim za te namjene tokom zadnje tri godine.

Završetak radova na renoviranju zgrade zeničke Tržnice očekuju za 15 do 20 dana, a do tada Tržnica radi u prilagođenom radnom vremenu od 6 do 13 sati svakodnevno, navode u Upravi ovog zeničkog preduzeća.(V.J.)