“Zenica za mir” – omladinski projekat na temu tolerancije i međureligijskog dijaloga

“Zenica za mir” je projekat Omladinskog udruženja “REaktiv” koji je dobio finansijsku podršku za realizaciju od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Realizacijom ovog projekta ovi  mladi ljudi iz različitih društvenih sredina žele razviti svijest koja će pomoći saznati za postojanje drugačijih interpertacija društvenih odnosa. Cilj projekta „ZENICA ZA MIR“ je okupiti mlade iz različitih mjesnih zajednica iz Zenice, kako bi bili dijelom programa, koji se odnose na temu tolerancija i međusobnog razumijevanja. Mladi će kroz radionice imati priliku iznijeti vlastita razmišljanja i razmijeniti iskustva sa svojim vršnjacima te proširiti svoja znanja iz pomenutih oblasti.

Pravo na učešće u ovom projektu imaju sve mlade osobe starosne dobi od 16 do 30 godina koje žive na području grada Zenice i koje imaju motivacije učestvovati u promociji mira i međureligijske saradnja u svom gradu. Svi zainteresirani više informacije mogu potražiti i na Facebook stranici Omladinskog udruženja „REaktiv“ ili na stranici www.reaktiviraj.org(E.S.)