U subotu 13. turnir u sjedećoj odbojci “Zenica 2020.”

Klub sjedeće odbojke „Bosna“ iz Zenice organizator je 13. turnira u sjedećoj odbojci „Zenica 2020“ koji će se održati  u subotu 27. juna u Areni Husejin Smajlović.

Ovu manifestaciju Klub sjedeće odbojke Bosna organizuje svake godine tradicionalno u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, međutim zbog pandemije koronavirusa njegovo održavanje je sa 14. marta prolongirano za 27. juni. Zbog složene epidemiološke situacije u BIH i regionu izostaće učešće ekipa iz drugih zemalja. Ove godine lista učesnika je zatvorena sa 6 ekipa iz naše zemlje sa oko 100 odbojkaša. Osim domaćina Bosne  u grupi A su još Kakanj i Živinice. U grupi B igraju Zenica 92, Ilidža i šesta ekipa je Mix –tim koji će biti sastavljen od igrača iz svih klubova učesnika turnira.

„Što se tiče turnira redovno smo trenirali. Dobro smo se pripremili, borićemo se za prvo mjesto. Poslije Slovenije gdje sam igrala vratila sam se u svoj matični klub gdje sam počela igrati odbojku. Trenutno radimo na formiranju ženskog kluba. Skupili smo par djevojaka. Nadamo se da ćemo ubrzo formirati i reprezentaciju BIH za žene. Cilj nam je da to sve krene iz Zenice“, izjavila je na današnjoj pres konferenciji Sabira Dizdarević, članica KSO Bosna.

Generalni pokrovitelj turnira je Grad Zenica. „Grad Zenica odnosno gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović su u svojstvu generalnog pokrovitelja turnira. Ponosni smo na činjenicu da je grad Zenica ove godine izdvojio rekordna sredstva za sportske klubove koji okupljaju osobe sa invaliditetom. Dajemo mnogo više nego Zeničko-dobojski kanton. Što se tiče turnira grad Zenica i klub Bosna će učiniti sve i ove godine da se učesnici osjećaju najbolje. Žao nam je što za razliku od prošle godine nismo u mogućnosti da ugostimo neke od najboljih ekipa iz regiona. U svakom slučaju ovo će biti kvalitetan turnir“, rekao je između ostalog u svom izlaganju Armin Mujkić, šef sektora za odnose s javnošću.

Turnir počinje u 9 sati, dok je svečano otvaranje planirano za 11 sati.(M.P.)