“Block out” počeo pripreme za narednu sezonu

Najmlađi zenički odbojkaški kolektiv, Odbojkaška akademija “Block out” startala je sa pripremama za narednu sezonu.

Za tri godine postojanja i rada uspjeli su formirati uporedo mušku i žensku selekciju. Iza muškog tima je prva sezona u Super ligi dok djevojke očekuju pripreme za Regionalna takmičenja za prvaka FBiH u omladinskim selekcijama.

„Prošle godine smo startali u Super ligi sa mladom ekipom. Za narednu godinu dogovorili smo par igrača koji će nam doći na provjeru. Pokušaćemo da dogovorimo njihov dolazak u naš klub. Treba zatvoriti finansijsku konstrukciju  u budžetu koji nas sljeduje. Početkom septembra treba krenuti prvenstvo ako sve bude u redu zbog virusa Covid 19. Što se tiče ženske ekipe to je jedna mlada ekipa 2005 godište. To su nade zeničke odbojke. One su u svojoj grupi bile treće  na Regionalnom takmičenju za prvaka Federacije BIH. Uporedo pripremamo  mušku i žensku ekipu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Haris Hasanica, predsjednik Odbojkaške akademije „Block out“.

Naredne sedmice u ovom sportskom kolektivu očekuju ulazak u zeničku Arenu, čime bi dobili kvalitetne uslove za trenažni proces.

„Mi smo u razgovoru sa gospodinom Kenanom Uzunovićem iz Gradske uprave. Dobili smo uvjeravanja da ćemo naredne sedmice dobiti termin u Areni, pošto u ovom trenutku ne možemo u salu Prve Gimnazije“.

Zenica će narednih mjeseci biti domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke. Ova velika manifestacija je ujedno i prilika za promociju odbojke u našem gradu.

„Pozdravljam odluku Gradske uprave da Zenica bude domaćin jednog velikog takmičenja. Biće to velika promocija odbojke. Imali smo sastanak sa vodećim ljudima iz Odbojkaškog saveza BIH. Svi klubovi su prihvatili da pomognu u organizaciji. Naši dječaci i djevojčice će učestvovati u tom projektu“, naglasio je Hasanica.

Zenica u ovom trenutku ima tri odbojkaška kluba, Čelik-R i Željezaru Zenica i Block out, ali nema premijerligaša. Grad sa najboljom sportskom infrastrukturom i velikim brojem mladih i talentovanih odbojkaša i odbojkašica zaslužuje mjesto u društvu najboljih.

„Ja ću vam reći iskreno. Mi možemo imati premijerligaša. Sada trenutno kada su se izdvajala sredstva odbojkaški klubovi su dobili ukupno 19.000 KM za sva tri kluba. Dalje vam  ne trebam govoriti. Velike su novce dobili rukometni i košarkaški klubovi. Ja nemam ništa protiv toga, ali sam zato da se napravi sistem, gdje i odbojka treba da dobije dovoljno novca da može da se razvija“, izjavio je na kraju razgovora Haris Hasanica, predsjednik Odbojkaške akademije Block out iz Zenice.(M.P.)