PSD “Poštar” izabralo novo rukovodstvo, novi predsjednik Senad Bajramović

Planinarsko- smučarsko društvo “Poštar” Zenica jučer je na lokalitetu vlastitog doma “Jedinci” podno Huma i u prisustvu gostiju iz desetak drugih planinarskih društava iz Sarajeva i Zenice održalo Izvještajno- izbornu skupštinu.

Uz prezentovanje i jednoglasno usvajanje izvještaja o radu i finansijama za protekli period, te plana rada i finansiranja za naredni mandatni period, članovi/delegati “Poštara” su izabrali i novo rukovodstvo.
Sedmočlani Upravni odbor predvodit će novi predsjednik Senad Bajramović, a Skupštinom društva rukovodit će Mirsad Alagić.
Iskazana je zahvalnost dosadašnjem rukovodstvu na svemu što su postigli i uradili, a uz čestitke na izboru, od novog rukovodstva se očekuje da nastavi uspješan rad ove aktivne članice Gradskog planinarskog saveza Zenica i Planinarskog saveza F BiH.
Usvojen je i novi Statut Društva koji je usklađen sa najnovijom verzijom ovog akta na federalnom nivou organizovanja planinara, kojeg će do kraja godine razmatrati i Skupština PS FBiH. Isti potez učinili su i u PD “Mladost” na prošlosubotnjoj sjednici Skupštine, a zaočekivati je da to urade i ostale članice GPS Zenica, jer ovim aktom se praktično popravljaju svi nedostaci, nelogičnosti i nedorečnosti, te pravi iskorak naprijed u odnosu na druga planinarska društva u većem bh. entitetu koja će morati učiniti istu stvar nakon Skupštine PS FBiH.

Svečani dio Skupštine protekao je u ugodnim razgovorima i druženju kojeg su ljubazni i srčani domaćini upotpunili kvalitetnim ručkom i osvježenjem.(Sinan G.)