Edukacije u ZEDA-i

Nakon anketiranja provedenog u prvoj polovini ovog mjeseca među malim i srednjim preduzećima, koja su iskazala svoja ineteresovanja o temama budućih edukacija, Zenička razvojna agencija, ZEDA, uskoro počinje i realizaciju dva seta edukacija i to iz IT i oblasti ekonomije.

Za teme iz IT oblasti dobili smo 76 odgovora zainteresovanih i to najviše za foto shop i program grafičke obrade slika, za digitalni marketing, za word press, email marketing i autoCAD program, dok je iz oblasti ekonomije stiglo 56 odgovora zainteresovanih za teme: upravljanja projektnim ciklusom, vođenje računovodstva u firmi, važnost brendiranja za uspješnost poslovanja i poslovna korespodencija”, navodi Mirza Sikirić, rukovodilac Sektora za podršku razvoju u Agenciji ZEDA, ističući da su zbog iskazanog interesovanja ove teme i odabrali za organizaciju ovogodišnjih edukacija.

Prva radionica biće organizaovana na temu digitalni marketing i javni poziv za zainteresovane objaviće već iduće sedmice.

Značaj ovih edukacija je veliki jer na ovaj način svi učesnivci imaju priliku proširiti vlastite vještine i znanja kako bi postali i bolji i konkurentniji na tržištu rada. (V. J.)