RK Čelik se pojačava: Povratak Mirze Dervenčića

Još uvijek nije poznat tačan datum početka naredne rukometne sezone u BIH kao ni kostur ligaškog takmičenja u kojem će nastupati Rukometni klub Čelik.

Ipak u ovom sportskom kolektivu počeli su ozbiljne pripreme za ligu. Zenički ligaš će u narednoj sezoni biti jači za golmana  Rijada Polića, kome je istekla višemjesečna suspenzija. Kako su danas objavili na stranici kluba u završnoj fazi su i pregovori oko povrtatka u klub Mirze Dervenčića. Dugogodišnji igrač Čelika posljednju sezonu igrao je za Krivaju iz Zavidovića.

„Veoma me raduje povratak Dervenčića u matični klub jer se radi o odličnom i iskusnom igraču“, izjavio je  Pane Škrbić, predsjednik kluba.

„Predsjednik Škrbić i ja smo se na sastanku dogovorili za moj povratak u RK Čelik. Ostalo je da još definišemo nekih par detalja, a ja želim da svoju rukometnu karijeru završim u matičnom klubu Čelik. Ugovor sa Krivajom mi je istekao i evo me sada, ako Bog da, u mom Čeliku. Radujem se povratku u staru sredinu i već sam u kontaktu sa igračima i prijateljima s kojima sam u Čeliku igrao prije odlaska u Bjelovar, sa Begom i Gušom… Znam da Čelik ima odličnu ekipu i da je naredna sezona ogromna šansa za konačan povratak Čelika u Premijer ligu BiH i Evropu. Radujem se da ću biti dio tima koji će Čelik vratiti na puteve stare slave“, izjavio je Mirza Dervenčić na klupskom portalu.

Uprava takođe pregovara sa još jednim igračem, ljevorukim bekom, čije ime ne žele otkrivati. Time će kako kažu u Čeliku biti zaključena lista pojačanja za narednu sezonu.(M.P.)