Polić se vraća u RK Čelik nakon 14-mjesečne kazne

Nakon gotovo četvoromjesečnog zatišja u RK Čeliku se radi punom parom. Vrše se pripreme za novu prvenstvenu sezonu u kojoj Čelik započinje ”operaciju za Premijer ligu BiH”.

U klubu smatraju da im je Rukometni savez za ”zelenim stolom”, prekidom prvenstva prije kraja sezone, oteo ovogodišnju titulu, odnosno, da se prvenstvo igralo do kraja da bi umjesto RK Krivaje slavio Čelik.

U Upravi i Stručnom štabu Čelika očekuju da će svi igrači iz prehodnog prvenstva, svi koji su započeli sa pripremama, ostati u RK Čeliku.

„Još ne znamo tačno u kojoj ligi ćemo se takmičiti, jer kod našeg Saveza nikad nije sigurno da li će se desiti Jedinstvena rukometna liga Federacije BiH, iako je Propozicijama Rukometnog saveza FBiH prije godinu dana jasno utvrđeno da se od naredne sezone ona osniva. Mi imamo top ekipu koja će ”samo protutnjati” kroz Ligu i ući u Premijer ligu BiH i Evropu“, izjavio je predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Posljednjih godinu i više prvi golman RK Čelika Riad Polić se nalazio van terena i izdržavao je 14-mjesečenu drakonsku kaznu zbog incidenta na utakmici protiv njegove bivše ekipe RK Krivaje u Zavidovićima.

„Riad Polić nam je jako nedostajao u prethodnom prvenstvu, ali evo, hvala Bogu, kazna mu je istekla i stavio se na raspolaganje Stručnom štabu Čelika. Jedan bezazleni incident ga je odvojio 14 mjeseci od terena, iako je Polić u svojoj igračkoj karijeri nastupao u nekoliko bh. premijerligaša gdje je bio primjeran igrač i ostavio odličan utisak. Riad Polić je odličan momak i rukometaš i nikada, osim tog nesretnog trenutka u utakmici RK Čelika protiv RK Krivaje u Zavidovićima, nije napravio ni najmanji incident. Profesor je fizičke kulture, bio je sjajan kapiten i igrač za primjer u RK Čeliku. Onaj ko pomno prati rukomet u našoj državi, gotovo svakog dana je mogao svjedočiti incidentima na rukometnim terenima koji uopšte nisu sankcionisani. Sada, eto, Riad je izdržao kaznu i biće najveće pojačanje svom Čeliku za naredno prvenstvo! Vrlo je talentovan i pouzdan golman i sa 28 godina je u punoj igračkoj zrelosti“, kaže Pane Škrbić.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić i golman Riad Polić održali su sastanak i dogovorili se o budućoj dugogodišnjoj saradnji.

„Ja sam prošle godine prodao stan u Zavidovićima i kupio stan u Zenici. Rođen sam u Zenici, tu sam se lani oženio, u ovom gradu sam dobio i stalni posao. Prezadovoljan sam atmosferom, saigračima, radom Stručnog štaba i Uprave Kluba i svoju budućnost sam trajno vezao za ovaj Klub. U RK Čeliku ću i završiti svoju rukometnu karijeru. Želim da pomognem mom klubu da u narednoj sezoni ostvarimo cilj: prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH“,  ističe Riad Polić.

Pored Polića, još nekoliko igrača je zainteresovano da u narednoj sezoni pojača RK Čelik, o čemu će odlučivati Stručni štab i Uprava kluba.

RK ČELIK