ZEDA: Uskoro treći ciklus kreativnih radionica “Budi kreativan i ti”

Nakon dva ciklusa lani, uskoro počinje i treći ciklus kreativnih radionica projekta „Budi kreativan i ti“, najavljuju iz Zeničke razvojne agencije ZEDA.

Prva radionica planirana je već za 17. juni, čemu će prethoditi poziv svim zainteresovanim, a do kraja godine predviđeno je organizovanje 6 kreativnih radionica.

“Cilj nam je zapravo jačanje kompetencija i sticanje novih vještina kreativnog stvaranja polaznika naših radionica, koji tako kasnije mogu vlastite hobije pretvoriti u posao”, napominje Ajna Dedić, portparol Agencije ZEDA.

Ajna Dedić

Tokom prva dva, lani održana, ciklusa realizovana je dvadeset i jedna kreativna radionica, u kojima je učestvovalo više od 300 zainteresovanih za umjetnost, kreativnost, rukotvorine i slično.

“Na ovaj način polaznici vlastiti hobi usavršavaju, nakon čega imaju znanje i vještinu, na osnovu kojih dalje mogu razvijati vlastiti biznis, što znači slikovito rečeno – sa nama prave temelj za kuću, koju potom sami grade”, pojašnjava Ajna Dedić iz Agencije ZEDA, ističući da su dosad imali sjajne rezultate i veliki broj zaineteresovanih, koji su potom već počeli ostvarivati vlastite uspjehe kroz započeti biznis.(Vesna J.)