Upravni odbor RK Čelik odlučio da naredne sedmice počnu pripreme

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik odlučio je da naredne sedmice započnu pripreme za narednu sezonu.

„Zbog lošeg rada i svađe u Upravnom odbora Rukometnog saveza BiH još uvijek se ne zna šta će biti sa Premijer ligom BiH, pa čak ni sa Prvom ligom Federacije BiH, jer se sjednica Upravnog odbora stalno odlaže, traju prepucavanja i svađe između aktera u tom organu, a rukomet trpi“, rekao je nakon sjednice Upravnog odbora RK Čelika predsjednik ovog Kluba Pane Škrbić.

Iz Čelika su poručili članovima Upravnog odbora rukometnog saveza BIH da prestanu sa svađama i da hitno nađu rješenja za bh. rukomet. U Rukometnom klubu Čelik se ne slažu sa odlukom Saveza da se pobjednici proglase za zelenim stolom i da Savez poštuje  ranije donesene odluke o formiranju Jedinstvene BIH i Jedinstvene  Federalne lige. Takođe mišljenja su da ima dovoljno vremena od  1. do 30. juna da se završe ligaška takmičenja.

Ovaj prijedlog iz RK Čelik upućen je na adrese svih članova Upravnog odbora  federalnog i državnog rukometnog saveza. Sve selekcije rukometnog kluba Čelik od naredne sedmice biće u pogonu. Kad je riječ o igračkom kadru, prema informacijama iz prve ruke, svi igrači RK Čelika će i za naredno prvenstvo ostati vjerni svom klubu, kako bi se obezbijedio pohod na nove uspjehe i rukometnu Evropu.

„Šteta je što je ovo sve ovako završilo (ako je završilo) u rukometu. Početkom ove godine odradili smo odlične kolektivne pripreme u Ajdinovićima, napravili odličan, jak i složan tim, novu igru Čelika i šteta je što prvenstvo nije normalno privedeno kraju na terenu, jer smo najbolja ekipa u Ligi i mi bi sigurno bili prvaci“, kaže najmlađi rukometni kapiten i jedan od najboljih igrača RK Čelika, Faris Mrako.

”Dinamika priprema zavisiće od termina početaka nove prvenstvene sezone. Postepeno ćemo ”dizati temperaturu” i nivo treninga, da bismo na početku prvenstvene sezone napravili top formu“, izjavio je trener Seldin  Rizvanović.

Odlučeno je da Škola rukometa Čelik u kojoj se u prvoj grupi nalazi pedesetak polaznika, nastavi 2. juna, a ponovo je potvrđeno i da Klub ostaje pri odluci o obilježavanju 70 godina postojanja rukometa i organizaciji jednog od najvećih međunarodnih rukometnih turnira u BiH (Turnir Zaim Kobilica). Turnir će biti održan od 29. do 31. avgusta u Areni Zenica.(M.P.)