Gradska biblioteka Zenica otvorila i čitaonicu za korisnike

Nakon što je Gradska biblioteka Zenica tokom prošle sedmice otvorila svoja vrata za izdavanje knjiga, od ponedjeljka, 01. juna, počeće sa radom i njihova čitaonica.

„Prema odredbama kriznih štabova mogli smo zapravo  i tada otvoriti našu čitaonicu, ali smo željeli to postepeno učiniti i smatramo da su se sada stekli uslovi za to, ali uz potpuno pridržavanje i poštovanje svih propisanih mjera“, potvrdio nam je Haris Abdagić, direktor Gradske biblioteke Zenica.

Ovo najprije podrazumijeva da je ulazak u biblioteku  moguć samo sa zaštitnom maskom. Pored toga obavezna je dezinfekcija ruku i obuće, što je omogućeno na ulazu u zgradu, dok je u prostoru biblioteke, neophodno održavati distancu od najmanje 2 metra i među zaposlenicima i korisnicima, a na ovoj distanci raspoređeni su i stolovi u čitaonici.

„Pozivam sve korisnike naše čitaonice da svoje redovne aktivnosti u njoj mogu nastaviti od ponedjeljka u redovnom terminu od 8 do 19 sati, ali je nužno pridržavanje svih uputa i preventivnih mjera, koje nam nalažu krizni štabovi“, naglašava Haris Abdagić, direktor Gradske biblioteke Zenica.(Vesna J.)