Pezer trenira u Zenici: Sezona je nažalost izgubljena, planove smo prilagodili za narednu

Mesud Pezer, bh. rekorder u bacanju kugle odlično je otvorio ovogodišnju sezonu. Na mitingu u dvorani u Beogradu bacio je kuglu na daljinu 21,06 metara. Ovaj rezultat obećavao je odličnu sezonu i međunarodne nastupe. Pandemija Covid-19 zaustavila je cjelokupnu takmičarsku sezonu.

„U trenažnom sam  procesu. Radim sa trenerom po jedan trening dnevno. U „toplom“ smo režimu. Početak ove godine obećavao je dobre rezultate.Moglo je više, ali nisam imao takmičenja. Imao sam cilj da bacim kuglu 22 metra, bio mi je cilj da se spremim za Olimpijadu da budem u top formi. Pandemija je sve poremetila, ali moramo se prilagoditi. Ovako ćemo trenirati do sedmog mjeseca a onda ću uzeti pauzu dva mjeseca i dobro odmoriti za narednu sezonu. U narednoj godini slijedi Evropsko i Svjetsko prvenstvo u dvorani, zatim Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo na otvorenom“, izjavio je danas za Zenicainfo.ba, Mesud Pezer.

Nakon nekoliko sezona provedenih u Švedskoj, Pezer ponovo trenira sa Mehmedom Skenderom, trenerom sa kojim je započeo svoju karijeru.

„Poslije dobre zimske sezone odgođena su mnoga takmičenja. Mi treniramo ali ne radimo punim kapacitetom. Da bi bili u vrhunskoj formi atletičari moraju imati i jaka i velika takmičenja. U narednom dijelu sezone nema najavljenih takmičenja. Spremali smo se za Svjetsko prvenstvo u dvorani u Pekingu. Sve je odgođeno i ova sezona je izgubljena. Odmorićemo se a naredne sezone slijede velika takmičenja. Mesud će biti maksimalno spreman. Rasterećeni smo norme za Olimpijadu koju ima16 atletičara od 21,16 metara, jer je to već ispunio“, izjavio je Mehmed Skender, trener AK Zenica.

Mehmed Skender

Pezer je vlasnik bh. rekorda u bacanju kugle sa  rezultatom 21,48 metara koji je postavio na međunarodnom mitingu u Švedskoj prošle godine.

„Meni i mom treneru je cilj da održim formu, da se odmorim i provedem što više vremena sa porodicom. Napuniću baterije, ako me zdravlje posluži iduća godina će biti dobra za mene“, poručio je ljubiteljima atletike u Zenici i našoj državi Mesud Pezer.(Mirsad P.)