PREPORUČUJEMO: Gledajte u programu RTV Zenica specijalnu emisiju “Bajramu se radujem”

Bez obzira na sve poteškoće uzrokovane epidemijom korona virusa i propisanim mjerama zaštite od zaraze, Radio i televizija Zenica je i ove godine uspješno realizovala Ramazanski program, a nastavili smo lijepu i pozitivnu praksu pripreme Bajramskog programa, sve s ciljem da opravda ulogu loklanog medijskog servisa građana, da bude što bliža vama, poštovani gledaoci i slušaoci, ali i čitaoci web portala Zenicainfo.ba.

Nekoliko desetina sagovornika kroz muhabete i druge prigodne sadržaje, posebne svečane programe pred ramazan i u 17-oj i 27-oj noći Ramazana, nagradni kviz, mukabele, hutbe, Ramazan u oku djeteta, sufara, prigodne priče i poruke, samo su dio onoga što smo pripremali i realizovali za vas u proteklih mjesec dana. Iftarsko i sehursko vrijeme pokušali smo učiniti ispunjenijim, lakšim, podnošljivijim i zanimljivijim. Nadamo se da smo i uspjeli, da smo privukli vašu pažnju i ispunili vaša očkivanja u mubarek ramazanu.

I za Bajram ćemo se, kao i prethodnih godina, potruditi udovoljiti vama, olakšati i pomoći da se uz naše radio-televizijske programske sadržaje lakše nosite sa ukupnom situacijom koju nam je donijela epidemija korona virusa. Bajramski program počinjemo živim prijenosom bajram – namaza iz Čaršijske, odnosno Sultan- Ahmedove džamije, gdje je Centralni program za naš Medžlis i Muftiluk. Uz prigodne dokumentarne i muzičke sadržaje smo sa vama i nakon bajram – namaza, a od 9:00 sati pratite specijalni program uživo iz studija „Bajramu se radujem“. Pozdravit će vas kolegice Alma i Irdina, a uz zanimljive sagovornike, za vas smo pripremili muzičke sadržaje, bajramske hedije sa terena, podjelu hedija iz studija, dječiji sadržaj „Bajram u oku djeteta“ itd. Javno izvlačenje dobitnika nagradnog ramazanskog kviza je u petak 29. maja. Sve u svemu, uz naše sponzore i Medžlis islamske zajednice Zenica, tu smo zbog vas i računamo na Vas. Bajram Šerif Mubare Olsun!