Dobrovoljna akcija prikupljanja knjiga “Čitaj, daj, budi sretan”

Dragi knjigoljupci i štovaoci pisane riječi, na molbu braće Petrović, Ivana i Andrije, a njima upućenu od jedne mlade osobe, čiji su entuzijazam i želja za doprinosom društvenoj zajednici veoma obradovali braću Petrović, odlučili su pokrenuti dobrovoljnu akciju, koju su nazvali „Čitaj, daj, budi sretan“.

Cilj ove akcije je da zajedničkom voljom i snagama pomognu ovoj mladoj osobi u prikupljanju 3000 knjiga, namijenjenih za osnivanje prve besplatne narodne biblioteke u jednoj mjesnoj zajednici, što ne vjeruju da će biti naročito teško, s obzirom da su dosad skupili blizu 1000 knjiga.
“Znamo da većina vas među knjigoljupcima ljubomorno čuva svoje sakupljene primjerke „čovjekovih najboljih drugova“ u svojim privatnim bibliotekama. Ipak, bogatstvo spoznaje koje stičemo čitanjem gubi na svojoj vrijednosti, ukoliko se ne dijeli s drugim ljudima, a istinski sretan je samo onaj koji je sposoban nesebično darivati. Uostalom, ova akcija nije uvjetovana nikakvom posebnom vrstom knjiga, osim onima koje ste u mogućnosti od srca pokloniti, te ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti priključiti se ovoj akciji i podržati plemenito nastojanje jedne mlade osobe u očuvanju kulture čitanja i promicanju prosvjećenosti našeg društva, da nam se jave slanjem poruke na Facebook stranici Cabaret club ili na broj telefona 0603028834, na čemu se unaprijed srdačno zahvaljujemo” – kažu braća Petrović.