Košarkaši Čelika startali sa pripremama za narednu sezonu

Jutarnjim treningom na atletskom poligonu Kamberovića polje košarkaši Čelika startali su sa pripremama za narednu sezonu.

Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović na raspolaganju imaju 17 košarkaša, uglavnom mlađih. Zbog mjeseca ramazana i igrača koji poste izostala je nekolicina igrača koji će se priključiti naknadno. Ekipa trenutno radi kombinovano na Kamberovića polju i Areni a plan je da se trenira i tokom  ljetnjih mjeseci

„Mislim da smo prije prekida lige  bili u uzlaznoj putanji. Imali smo sedam vezanih pobjeda i siguran plasman u play off. Taj nesretni prekid nas je zaustavio. Mi smo čekali prvi momenat da krenemo raditi. Interes nam je da radimo cijelo ljeto. Mislim da će ova korona donijeti i neke pozitivne efekte na bh. košarku. Napokon se moramo okrenuti domaćih igračima i proizvodnji. Mi smo stalno nešto polovno uvozili i sakrivali rezultat. Radićemo cijelo ljeto i okrenuti sa domaćim igračima”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Josip Pandža, trener OKK Čelik.

Josip Pandža

Trenažnom procesu priključena su dvojica mladih košarkaša, Ajdin Spahić iz Vukova i Dino Merdanović iz Kengura. Uprava je na najboljem putu da produži saradnju sa Rankom Križanovićem i Nebojšom Maksimovićem, dok će pokušati produžiti saradnju sa Nedžadom Muratovićem.

„Iza nas je uspješna sezona koja je nažalost prekinuta. Drago nam je što smo se ponovo okupili i što možemo trenirati. Vjerujem da u narednoj sezoni možemo postići još bolje rezultate”, optimista je jedan od najtalentovanijih zeničkih košarkaša Anes Podojak.

Ambicije stručnog štaba i Uprave u narednoj sezoni su plasman u Premijer košarkašku ligu.

„Definitvno mi radimo da bi popravili individualne karakteristike mladih igrača i da naredne godine uđemo u Premijer ligu. To nam je cilj, interes i želja. Mislim da je i Uprava ambiciozna i kvalitetna”, zaključio je trener Pandža. (MIrsad P.)