VIDEO: Pogledajte kako je Medicinska škola video prezentacijom obilježila Dan škole

Medicinska škola u Zenici danas je obilježila Dan škole. Profesori i učenici prilagodili su se trenutnim uslovima izolacije, pa su priredbu u povodu Dana škole izveli na nov, drugačiji i interesantan način – putem video prezentacije.

“Polovinom marta, zbog vanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa, morali smo prekinuti redovnu nastavu. Time smo ušli u jednu avanturu u kojoj nikada ranije nismo bili, avanturu zvanu”učenje na daljinu”. Brzo smo reagirali i naši vrijedni nastavnici u saradnji sa roditeljima i učenicima otpočeli su nastavni proces na daljinu.
Ovakav način rada uticao je na sve sfere rada škole, pa je tako i obilježavanje Dana Škole ove godine drugačije. Nažalost, slavimo ga u izolaciji, ali ono što nas raduje jeste činjenica da su nastavnici i vrijedni učenici, njih 701 iz 28 odjeljenja, za vrijeme izolacije školi posvetili mnogo lijepih pjesama, recitacija, video-zapisa.
Jedan od uspjeha je i to što pandemija nije spriječila naše nastavnike i učenike da pripreme prigodan program povodom obilježavanja današnjeg datuma. Pandemija je pobudila skrivenu kreativnost i inovativnost, kako naših učenika, tako i profesora. Učenici su uz zalaganje profesorica bosanskog jezika i književnosti, Nisvete Bolić i Selme Kavazović, pripremili priredbu na drugačiji, posebniji način”, objavljeno je na Facebook stranici Medicinske škole.

U videu ispod pogledajte ovu zanimljivu priredbu, a ekipa portala Zenicainfo.ba profesorima, uposlenima i učenicima upućuje čestitke povodom Dana škole.

Dan Škole

Danas,13.05.2020.god. naša škola slavi 61.godišnjicu postojanja.Svim zaposlenima i učenicima čestitamo Dan Škole,i želimo im dobro zdravlje,sreću i puno privatnog i poslovnog uspjeha.Nadamo se da će naša škola i ubuduće biti najbolja po mnogo čemu i da će vrhunski odgoj i obrazovanje biti trajna preokupacija svih aktera nastavnog procesa.Polovinom marta,zbog vanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa,morali smo prekinuti redovnu nastavu.Time smo ušli u jednu avanturu u kojoj nikada ranije nismo bili,avanturu zvanu"učenje na daljinu".Brzo smo reagirali i naši vrijedni nastavnici u saradnji sa roditeljima i učenicima otpočeli su nastavni proces na daljinu.Ovakav način rada uticao je na sve sfere rada škole,pa je tako i obilježavanje Dana Škole ove godine drugačije.Nažalost,slavimo ga u izolaciji,ali ono što nas raduje jeste činjenica da su nastavnici i vrijedni učenici,njih 701 iz 28 odjeljenja,za vrijeme izolacije školi posvetili mnogo lijepih pjesama,recitacija,video-zapisa od kojih smo neke objavili na našoj facebook stranici.Zbog vanrednih okolnosti ni priredbe u povodu Dana Škole na kakvu smo navikli neće biti.Neće biti ni proglašenja i uručivanja zahvalnica najboljim učenicima i nastavnicima,tj.onima koji su se najviše zalagali i postigli uspjeh na takmičenjima ili se angažirali u okviru različitih vannastavnih aktivnosti,a moramo naglasiti da je uspjeha bilo mnogo,što se učenika tiče,ali i nastavnika i svima njima se od srca zahvaljujemo i čestitamo im.Jedan od uspjeha je i to što pandemija nije spriječila naše nastavnike i učenike da pripreme prigodan program povodom obilježavanja današnjeg datuma.Pandemija je pobudila skrivenu kreativnost i inovativnost,kako naših učenika,tako i profesora.Učenici su uz zalaganje profesorica bosanskog jezika i književnosti,Nisvete Bolić i Selme Kavazović,pripremili priredbu na drugačiji,posebniji način.Ponosni smo na sve vas.Nadamo se da je ovo prvi i zadnji put da Dan Škole slavimo kod kuće,a ne u školi i da ćemo uskoro popuniti prazne učionice,hodnike i dvorište škole.Čuvajte sebe i one koje volite. Uprava Škole

Gepostet von Medicinska škola Zenica am Mittwoch, 13. Mai 2020