Izgradnja “Plavog puta”: U srijedu potpuna obustava saobraćaja na bulevaru

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da je u srijedu 13.05.2020. godine planirana izmjena režima saobraćaja na ulici Bulevar Kulina bana, odnosno totalna obustava saobraćaja na istom zbog izvođenja radova na prekopu preko Bulevara Kulina Bana i polaganja cijevi oborinske kanalizacije, a sve u sklopu realizacije Ugovora „Izgradnja Plavog puta – spoj Hitne pomoći sa Bulevarom Kulina bana“.

Razlog za totalnu obustavu saobraćaja predstavlja osiguranje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju budući da je predviđen iskop rova dubine 3,5 metara za potrebe polaganja instalacija, te zbog karakteristike radova i dubine rova nije moguće izvršiti povremeno preusmjeravanje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku sa naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, već je za izvođenje potrebno izvršiti totalnu obustavu saobraćaja.

Navedene izmjene bit će adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom.

Za vrijeme obustave radova saobraćaj će se preusmjeriti ulicom Školska ka GGM-u i ulici Masarykova sa jedne strane, dok će se sa druge strane za vezu sa Bulevarom Kulina bana koristiti ulice Fra Grge Martića i Bulevar Kralja Tvrtka.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu u srijedu 13.05.2020. godine od 8:00 sati do 17:00 sati.