Čestitka gradonačelnika Fuada Kasumovića povodom 9. maja – Dana Zlatnih ljiljana, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope

U povodu 9. maja – Dana Zlatnih ljiljana svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine u ime Grada Zenica i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke.

“Poštovani Zlatni ljiljani, hvala Vam što ste odbranili našu jedinu Bosnu i Hercegovinu. Vi ste nam pokazali kako se hrabro, časno i pošteno bori za domovinu. Ne smijemo zaboraviti da Vama dugujemo to što smo danas u prilici da gradimo bolju budućnost za sve naše građane, kao i generacije koje dolaze”.

9. maj obilježava se i kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Svi smo u obavezi njegovati tekovine antifašizma i promovisati te podučavati mlade naraštaje o univerzalnim vrijednostima poput mira, slobode, tolerancije, međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

U nadi da će Bosna i Hercegovina žurnim koracima nastaviti svoj put ka evropskim integracijama i NATO savezu, svim građanima u zemlji i dijaspori, a posebno svojim sugrađanima Zeničankama i Zeničanima, čestitam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Gradonačelnik

       Fuad Kasumović