Salčinović odgovorio Olgunu: Ti si najveći ublehaš, lažov i prevarant koji je radio u ovom klubu!

Kapiten NK Čelik Fenan Salčinović govorio je za SportSport.ba nakon što je glavni investitor kluba Aydin Olgun odlučio napustiti ekipu.

Salčinović je odlučio da iznese i svoju stranu priče i bio je brutalno iskren. Vezni igrač Zeničana kaže za naš portal sljedeće:

“Izreći ovakve optužbe i laži u ovom velikom mjesecu govori o samom čovjeku i to sve reče čovjek koji ima oko 10 godina zatvora, koji ne može obavljati ni jednu funkciju u sportkom kolektivu u svojoj zemlji doživotno, koji je ostao dužan polovini države… Tek će se vidjeti u kakvoj je stanju ostavio klub. Čovjek koji je sa svojim svijetom potpisao za mene licencu, tada sam ih mogao sve oboriti i u zatvor poslati, ali sam halalio radi kluba. Tada su oni meni plakali a ne ja njima, pa ovakav čovjek ne bi trebao da priča do kraja života, a kamo li drži predavanja  o moralu”, kaže Fenan i dodaje:

“Do sada sam slušao priče kako tjeram trenere, a evo sada čujem da tjeram i velike gazde tako vam biva kad se ne pokorite ublehaškom sistemu. Vrijeme će pokazati šta su ostavili iza sebe i sta su radili za svog mandata pozivam sve institucije da ispitaju njegove navode detaljno. Kunem se da je najveći ublehaš, lažov i prevarant koji je kročio u ovaj klub, mene je slagao 10 puta u lice za sve. Do njegovog dolaska u klub dug je bio 33 a sada je puta 4. Moja jedina greška je sto sam sarađivao s njim davno sam trebao povući radikalan potez ali ruke su vam vezane kad je Čelik u pitanju. Također pozivam sve ljude koji su sarađivali s ovim prevarantom da se oglase i kažu svoja iskustva. Dok ovo sve prođe napravit ću press gdje ću sve detaljno iznijeti i pokazati ugovore. Na kraju ću reci riječi koje vas također molim da objavite – Allaha Velikog molim u ovom odabranom mjesecu nek vrati meni i mojoj djeci ako sam bilo sta lažirao krivotvorio ili nečasno uradio ili nekoga podmitio vezano za Čelik i ugovore i navode za koje sam optužen. PS, licenca je za pet dana opet ću potpisati besplatno jer ja sam dijete ovog kluba i uvijek ću biti dok živim”.