Fahrudin Radončić posjetio Zenicu: Pohvale za borbu protiv pandemije

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić boravio je danas u posjeti Zenici. U sjedištu Zeničko-dobjskog kantona susreo se s predstavnicima Kriznog štaba i Vlade.

On je pohvalio hrabrost struktura Zeničko-dobojskog kantona u borbi sa izazovima pandemije korona virusa, istakavši da je sada jasno da ova bolest nije toliko opasna kako se smatralo na početku pandemije.

Ovdje su ljekari pokazali iznimnu hrabrost, što se vidjelo na slučaju operacije prvog oboljelog od korona virusa. Pokazali su da idu ka pacijentu. Pokazali su da mogu da zbrinu ljude koji su oboljeli, a da pri tome ne zanemare one koji imaju druge bolesti i druge medicinske potrebe. Vjerujem da je ovaj kanton još jednom demonstrirao šta znači kad ljudi zaborave stranačke i političke razlike i sujete i kad se timski radi na jednom globalnom problemu koji treba riješiti u najboljem interesu građana BiH“, izjavio je Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, čestitavši svima na dobro obavljenom poslu.
(Sanja Stević)