Finale Kupa BiH će se igrati u Zenici?

Dok NFSBiH svakodnevno radi na planovima za nastavak fudbalske sezone još uvijek nema zvaničnih informacija kada će se lopta ponovo zakotrljati bh. terenima.

S obzirom da je vremena sve manje i manje već sada je izvjesno da će se preostalih 11. kola Premijer lige igrati u ritmu subota-srijeda što bi moglo donijeti određene promjene u Kupu BiH.

U NFSBiH ništa ne prepuštaju slučaju pa se već sprema opcija i za takav scenarij. Komitet za takmičenje krovne kuće bh. fudbala je predložio da se u Kupu BiH do kraja sezone odigraju praktično još tri meča.

Ideja je da se u polufinalu odigra po jedan meč, dok bi se finalni susret trebao igrati na glavnom terenu Trening centru u Zenici, potvrđeno je za SportSport.ba iz NFSBiH.

Kako je Savez organizator finalnog susreta koji će se igrati bez prisustva publike odigravanje finalnog meča u zeničkom kampu se i sa finansijske strane čini najisplativnijom opcijom.

Prema prvobitnom kalendaru drugi finalni susret Kup BiH se treba igrati nakon okončanja Premijer lige. Pošto će se ovaj put prema svemu sudeći igrati samo jedan finalni susret rano je govoriti o rano je govoriti o eventualnom terminu.

Inače, plasman u polufinale Kupa BiH su osigurali GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar.

sportsport.ba