Znatno toplije vrijeme u BiH do kraja aprila

Znatno toplije vrijeme prognozira se od 16. do 18. aprila. U Bosni su izgledne minimalne temperature od 5 do 10, u Hercegovini od 9 do 14 °C. Dnevne vrijednosti u Bosni kretat će se od 16 do 21, u Hercegovini od 19 do 24 °C, saopćeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako su meteorolozi naveli danas, u Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Dan poslije, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

Drugog dana vikenda prije podne oblačno. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Prije podne u Hercegovini može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U periodu od 19. do 28. aprila, jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 1 do 6, u Hercegovini od 5 do 10, dnevne vrijednosti temperatura zraka biće dosta niske širom Bosne uz očekivane vrijednosti između 6 i 11 stepeni, dok se u Hercegovini očekuje od 12 do 17 °C, saopćeno je iz Zavoda.