Porast temperatura u narednim danima

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje u sjevernim područjima kiša je prešla u susnježicu ili snijeg. Na planinama sa snijegom.

Sutra u Bosni i Hercegovini jutro će biti prohladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima i prije podne očekuje se magla ili niska oblačnost.

Tokom dana, u cijeloj zemlji, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru do 16 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 11 stupnjeva.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istoče Bosne može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 15 do 20, na jugu do 23 stupnja.

Za petak se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 25 stupnjeva.

U Bosni će u subotu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u istočnim područjima i u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana vjetrovito. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 stupnjeva.