Nakon decenija čekanja mještani Poratja napokon dobili asfaltiranu cestu

Na oduševljenje prisutnih mještana, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas mjesto Poratje u mjesnoj zajednici Pojske, te tom prilikom obišao rekonstruisani put dužine 790 metara.

Asfaltiranje ove dionice od iznimnog je značaja za mještane Poratja koji su na ovaj potez vlasti čekali više decenija.

Prethodnih godina živjeli smo u otežanim uslovima. Svakodnevno smo nanosili štetu našim vozilima zbog velikog broja rupa na cesti. Sada će sve biti lakše, počevši od jednostavnije i bolje povezanosti s gradom“, poručuje mještanin Kenan Skopljak.

Iako je proglašena pandemija uzrokovana pojavom novog korona virusa, prema riječima gradonačelnika, to ne sprječava naše firme i radnike da, u zakonom predviđenim okolnostima, rade i pridonose zajednici. Izuzetno je, tvrdi, ponosan i sretan zbog privođenja kraju ovih radova.

Radi se o izuzetnom kraju, itekako ugodnom za život. Ovim radovima dodatno poboljšavamo uslove za život mještana te se nadam da će to doprinijeti manjem iseljavanju, a možda čak i stimulisati povratak pojedinaca u svoje domove. Sigurno da će novi put značajno olakšati život, ali i bavljenje poljoprivredom u ovom kraju u kojem zaista postoje idealni uslovi i za poljoprivredu, ali i za stočarstvo“, kazao je ovom prilikom za portal Zenicainfo.ba zenički gradonačelnik.

Grad Zenica za saniranje ovog puta osigurao je oko 135.000 KM sa PDV – om, a izvođač radova je firma Komgrad – Ze. (Lamija P.)