Poruka gradonačelnika Kasumovića zeničkim parlamentarcima

Nakon što je Vlada FBiH poništila odluku o raspodjeli sredstava za borbu prtiv pandemije korona virusa, na Facebook profilu gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je poruku zeničkim parlamentarcima koju prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, ponukan spornom odlukom Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića o raspodjeli sredstava za borbu protiv pandemije koronavirusa, koja je danas nakon našeg zajedničkog bunta i zvanično proglašena nevažećom, a kojom Zenici nisu bila predviđena nikakva sredstva, primoran sam na ovaj način obratiti se zeničkim parlamentarcima.

Uvaženi zastupnici u Parlamentu FBiH koji dolazite iz Zenice, pozivam vas da u ovim kriznim vremenima razmišljate i djelujete prozenički! Reakcija vaših sugrađana, koji su vas izabrali na te pozicije da radite u interesu njih i našeg grada, najbolja vam je opomena da ne radite dobro svoj posao. Molim vas da se osvijestite, pomognete odbrani Zenice od pandemije COVID – 19 virusa i obnovi naše privrede i očuvanju radnih mjesta.

Ponavljam, građani Zenice su vas birali i nadam se, da se na izborima niste borili samo za 4.500 ili 5.000 KM mjesečnog paušala, nego da ste imali iskrene namjere da date doprinos razvoju Zenice, a samim time i cijele Bosne i Hercegovine. Moj apel posebno se odnosi na troje izabranih zeničkih parlamntaraca iz SDA, koji u protekle dvije godine nisu opravdali očekivanja svojih birača – sugrađana, a posebno nisu smjeli biti nijemi posmatrači diskriminatorskih odluka na račun našeg voljenog grada. Ovom prilikom zahvaljujem se parlamentarki Almi Kratini, koja je za sada jedina uspjela izboriti se za konkretnu materijalnu pomoć građanima Zenice, tako što je osigurala 130.000 KM pomoći za našu poljoprivrednu proizvodnju.
Mislimo zenički u ovim teškim vremenima”.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice