Kasumović poručuje: Angažovati sve medicinske radnike koji su bez posla

Svi medicinski radnici koji su trenutno bez posla trebali bi biti radno angažovani tokom pandemije korona virusa, stav je Fuada Kausmovića gradonačelnika Zenice koji je uputio Kantonalnom kriznom štabu.

U Zenici na evidenciji nezaposlenih ima mnogo medicinskih radnika. Svjedoci smo da je u zemljama pogođenim korona virusom veliki problem sa nedostatkom medicinskog osobolja. Da se to ne bi desilo i nama gradonačelnik Kasumović je uputio prijedlog Kantonalnom kriznom štabu.
„Mobilišite te ljude, angažujte ih, obučite ih za ne daj Bože. Grad je spreman i finansijski pomoći jer su to građani Zenice. Angažujte medicinsko osobolje da su spremni ako zatreba, a daj Bože da ne budu nikome trebali”, kazao je Kasumović.
Svakodnevno smo svjedoci slika umornih i iznemoglih medicinskih radnika iz Italije, Francuske, Njemačke koji se brinu o zaraženim pacijentima korona virusom. Da se i nama ne bi isto desilo Kantonalni krizni štab bi ozbiljno trebao razmisliti o prijedlogu gradonačelnika Kasumovića koji je spreman kako smo čuli i finansirati obuku medicinskog osoblja.(Nedžad G.)