Šut: Na području Zeničko-dobojskog kantona 3107 osoba u samoizolaciji

“Na području Zeničko-dobojskog kantona je 3107 osoba u samoizolaciji i mogu reći da se u najvećoj mjeri slučajeva se poštuje. U onoj mjeri u kojoj se nepoštuje bit će podneseni prekršajni nalozi i bit će obaviješteni sanitarni inspektori koji će poduzeti odgovarajuće mjere”, kazao je nakon današnje 4. vanredne sjednice Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK Semir Šut, policijski komesar ZDK.

Protiv osoba za koje se utvrdi da su više puta prekršile mjeru samoizolacije bit će pokrenut krivični postupak, dodaje Šut, konstatujući da generalno je zadovoljan kada je u pitanju poštivanje ove mjere. Također je na današnjem sastanku zaključeno i da se u visokom procentu poštuje mjera zabrane kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

“Devet prekršajnih mjera izdato je na području ZDK zbog nepoštivanja policijskog sata, ali uzevši u obzir da je tek stupio na snagu, te veličinu kantona, možemo reći da smo zadovoljni poštivanjem ove mjere, te saradnjom i uvažavanjem naših građana sa policijom i svim organima koji se bore protiv ove pandemije”, ističe Šut.