Odgovor gradonačelnika Zenice na istup premijera FBiH

“Gospodine Novalić, kao gradonačelnik četvrtog po veličini grada u državi BiH, dužan sam se boriti za svakog njegovog građanina, a posebno u ovo teško vrijeme, kada Vlada Zeničko – dobojskog kantona i njen premijer ne rade dobro svoj posao. Koronavirus nema nikakve veze sa gradskim zemljištem na kojem je Kantonalna bolnica Zenica i ovo nije vrijeme za politikanstvo.

Iz vaše izjave, jasno je da niste uopće informirani o temi Kantonalne bolnice Zenica, zemljištu koje je vlasništvo građana Zenice i uopće projektima koji su u planu da se implementiraju u KB Zenica, za što opet krivca možete potražiti u redovima vaše stranke i u premijeru ZDK kojem ste i sami juče poslali snažnu poruku, da konačno počne raditi svoj posao.

Stoga sam vas premijeru, javnim pismom upućenim prošle sedmice upozorio, da život građana Zenice ne vrijedi manje od života ljudi u Sarajevu i da kao osoba na čelu Vlade FBiH trebate jednako tretirati sve građane i ustanove na području FBiH.

Jeftine političke govore i spinove kakve ste danas pokušali prodati, ostavite za stranačke sastanke SDA.

Umjesto ovakvih političkih pamfleta u ova teška vremena, kada građani Zenice i 12 općina Zeničko – dobojskog kantona strahuju da će zbog nemara SDA kadrova boriti se za jedan od šest ili sedam respiratora koliko posjeduje Kantonalna bolnica u Zenici, bolje je da pojasnite građanima, kako ste to i pored zabrane okupljanja organizovali proslavu u Konjicu. Takvim neodgovornim ponašanjem, zarazili ste građane Konjica, Sarajeva, Goražda i Novog Travnika, te ugrozili veliki broj života građana Bosne i Hercegovine, navodi se u odgovoru gradonačelnika Fuada Kasumovića