Gradska biblioteka u Zenici organizuje virtuelni Poetski maraton

Uvažavajući vanrednu situaciju u kojoj se našao cijeli svijet, kreativni tim Gradske biblioteke Zenica odlučio je da “Poetski maraton“, koji je planiran za 21. mart 2020. godine (Svjetski dan poezije), ipak bude održan, i to virtuelno.

“Pozivamo sve članove i nečlanove, korisnike i nekorisnike, Zeničane i nezeničane, pjesnike, glumce, vk kv i nk radnike, konduktere i vozače, medicinare i bibliotekare, arhitekte i građevinare, dizajnere i stolare, kustose i konobare, taksiste i muzičare, predsjednike, savjetnike, direktore i domare, penzionere i školarce, pionire, poletarce, trgovce i obućare, djecu, mlade, a i stare… DA NAM SE PRIDRUŽE!

Sve što trebate uraditi je da mobitelom snimite sebe (ili nekog svog) kako recitujete, čitate ili pjevate svoju ili tuđu pjesmu, naravno po vašem izboru. Jednu, dvije, pet, koliko želite. Nakon toga, video pošaljite na e-mail adresu: poetskimaraton@gmail.com.

Ne bi bilo loše da taj video bude horizontalan (landscape). U naslov poruke upišite svoje ime i prezime.

Prikupljeni materijal ćemo 21. marta, na Svjetski dan poezije, objavljivati na našoj Facebook stranici, youtube kanalu, web stranici, a vi ćete, naravno, dijeliti na svojim profilima.

Na taj način ćemo, nadamo se, barem malkice osvježiti i uljepšati našu, trenutno pomalo tmurnu, svakodnevicu”, poručili su iz Gradske biblioteke Zenica.