Kasumović: Grad Zenica izdvojio pola miliona maraka, poštujte upute i smanjite kretanje

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, ujedno i komandant Civilne zaštite Grada Zenica, obratio se danas u programu RTV Zenica javnosti nakon sjednice gradskog Kriznog štaba.

Gradonačelnik je apelovao na građane da poštuju upute koje se izdaju sa svih nivoa vlasti i pridržavaju se donesenih mjera i naredbi.

“Situacija je ozbiljna i zahtjeva takvo i ponašanje. Pazite na sebe, na svoje porodice, smanjite kretanje. Gradska uprava i Krizni štab finalizira set mjera o kojima ćemo obavještavati javnost putem RTV Zenica. Molim sve one koji ovu situaciju ne shvataju dovoljno ozbiljno i žele da budu ludo hrabri, pratite upute, poštujte socijalnu distancu, izbjegavajte rukovanje. Virus ne bira pogađa i mlade i stare, koji su posebno ugrožena kategorija”, poručio je Kasumović.

Također je saopštio da su odobrena sredstva iz gradskog Budžeta u iznosu od 500 hiljada KM za prevenciju širenja korona virusa.

“Pozivam sve nivoe vlasti da stave na raspolaganje sva raspoloživa novčana sredstva. Pozivam Vladu ZDK da što prije poveća sredstva za ove namjene, mi kao Grad smo izdvojili isti iznos kao Kanton, oni moraju više od toga. Uskoro donosimo i mjere koje će pomoći privredi i smanjiti negativne ekonomske efekte o čemu ćete blagovremeno biti obavješteni”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.