Online nastava u Prvoj gimnaziji Zenica pokazala se uspješnom

U cilju što boljeg prevazilaženja krizne situacije izazvane pandemijom korona virusa, školama je predložena online nastava.

„Prva gimnazija u Zenici se organizovala na način da je uvela online nastavu. Nakon razgovora sa profesorima informatike došli smo na ideju da za svaki razred otvorimo po jedan mail, a onda se profesori povezuju za svaki razred. Učenici se prijavljuju na mail svog razreda, te se na taj način uspostavlja komunikacija. Danas nam je drugi dan kako to radimo, uradili smo analizu i zaključili da funkcioniše sasvim dobro“, rekao je za naš portal Ilijas Hodžić, direktor Prve gimnazije u Zenici.

U potrazi za idelanim rješenjem za online nastavu, razmišljaju i o drugim načinima realizacije.

„Imamo i eksperimentalne programe, a odnose se na profesore koji rade preko e-dnevnika. Tu postavljaju materijale i dobijaju odgovore učenika. Par profesora je dobilo zadatak da radi preko classroom platforme, a na osnovu povratnih informacija vidimo da to sasvim funkcioniše. Učenici su za sada zadovoljni, a na kraju sedmice ćemo praviti određenu analizu i odlučit ćemo se za određena poboljšanja“, dodaje Ilijas Hodžić.

Učenici i nastavno osoblje nastavu će imati online dok se ne steknu uslovi za normalno odvijanje. (Ajna Nikontović)