Saradnja odbojkaških saveza BiH i FBiH sa hotelom „Dubrovnik”

Odbojkaški savez BiH i odbojkaški savez Federacije BiH uz pomoć Grada Zenica zajednički rade na aktivnostima u vezi organizacije Evropskog prvenstva u odbojci U 19 koje će se od 19. augusta do 1. septembra održati u Zenici i Osijeku.

Tim povodom danas je održana svečanost potpisivanja ugovora između organizatora i hotela Dubrovnik, u kojem će biti smješteni učesnici prvenstva.

„U 2020. godini imamo najviše aktivnosti i euro takmičenja. Nakon Srebrene lige imamo kvalifikacije, a zatim i juniorsko Evropsko prvenstvo u Zenici. Mislim da Odbojkaški savez BiH zajedno sa Odbojkaškim savezom Federacije ima puno obaveza koje ćemo nadam se uspješno realizovati“, izjavio je danas nakon potpisivanja ugovora Alija Fatić, predsjednik odbojkaškog saveza BiH.

Tehnički organizator svih aktivnosti je Odbojkaški savez Federacije BiH, a kako je najavljeno danas u organizaciju prvenstva biće uključeni svi klubovi sa područja Zeničko –dobojskog kantona.

„Ja sam iznimno zadovoljan garancijom gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića koji se od početka stavio na raspolaganje da pomogne organizaciju ove velike manifestacije. Puno će trebati provesti vremena u Zenici i raditi kako bi sve proteklo u najboljem redu. Što se tiče utakmica reprezentacije, nama je drago da se to dešava u Zenici jer ovaj grad ima najbolje uslove u našoj državi“, izjavio je za Zenicainfo.ba izvršni direktor Evropskog prvenstva u odbojci, Miloš Jelčić.

Zenica će od 19. augusta do 1. septembra biti u znaku odbojke. Uz evropsko prvenstvo za juniorke U 19, u Areni Husejin Smajlović igraće se susreti polufinalni i finalni mečevi. Takođe danas je najavljeno da će se 25. augusta u Areni odigrati dva meča kvalifikacija za Evropsko seniorsko prvenstvo u odbojci. Muška seniorska reprezentacija igraće sa Turskom, a ženska seniorska reprezentacija u odbojci sa Slovenijom.

Organizacijom ovih takmičenja grad Zenica je najbolji promotor sporta u našoj državi kao i domaćin velikih međunarodnih sportskih manifestacija.

„Osim razvoja zeničke odbojke ovo je ujedno i prilika za promocija naše privrede. Na ovaj način pokušavamo potaknuti razvoj privrede i da će privrednici ostvariti određeni profit. Mi ćemo sve naše resusre staviti na raspolaganje građanima BiH“, kazao je šef sektora za odnose sa javnošću Grada Zenica, Armin Mujkić.

Danas su saopštena i imena novih selektora odbojkaških reprezentacija BiH. Selektor ženske seniorske reprezentacije BiH je Stevan Ljubičić iz Srbije dok će funkciju selektora ženske juniorske reprezentacije obavljati Natmir Buljubašić iz Lukavca. (Mirsad Pripoljac)