Susret starih rivala: NK Čelik na teškom gostovanju u Tuzli

Nogometna Premijer liga BiH nastvalja se ovog vieknda utakmicama 22. kola. Nakon poraza od Zrinjskog sa 0:2 i neriješenog rezultata sa Radnikom 1:1, nogometaše Čelika u ovom kolu očekuje teško gostovanje u Tuzli.

Duel sa Slobodom je ujedno derbi začelja. Sloboda je deseta sa 18, a Čelik na 11. mjestu sa 17 bodova. Dodatni problem za crno crvene jeste to što stručni štab neće moći računati na sedam stranih igrača koji nisu registrovani.

Osim igrača ni šef stručnog štaba Umit Ozat ne može biti na klupi dok je pomoćni trener Almir Seferovića dobio treći žuti karton. Prema informacijama portala sportsport.ba ekipu će najvjerovatnije voditi jedan od trenera iz omladinskog pogona sa profi licencom. To su: Nizah Hukić ili Pavle Skočibušić. Prema najavama iz kluba u tim se vraća Fenan Salčinović, a svoj dolazak u Zenicu najavio je i vlasnik kluba Ajdin Olgun.

U 22. kolu Premijer lige osim utakmice Sloboda-Čelik sastaju se još: Željezničar-Tuzla City, Široki-Zrinjski, Velež-Borac, Sarajevo-Mladost i Radnik-Zvijezda. (Mirsad Pripoljac)