Košarkaši Čelika dočekuju KK Bošnjak u Sportskoj dvorani Bilmišće

Do kraja ligaškog dijela takmičenja u A1 ligi za košarkaše, ostala su još četiri kola. Zenički Čelik je trenutno u vrhu tabele na drugoj poziciji sa 31 poenom.

Priliku za nove bodove ekipa trenera Josipa Pandže tražiće u nedjeljnom duelu sa ekipom Bošnjak iz Hadžića. Ovaj susret osim za ekipu ima veliki značaj i za zeničke ljubitelje košarke. Zbog zauzetosti Arene utakmica će se igrati u hramu zeničke košarke, dvorani Bilmišće.

„Uvažavajući bitne mečeve Davis Cup reprezentacije BiH, te zauzetosti Arene 6. i 7 . marta, odlučili smo da utakmicu protiv KK Bošnjaka odigramo na Bilmišću u nedjelju u 14 sati. Dvorana na Bilmišću ima posebnu važnost i značaj za košarku našeg grada, te se nadam da potrebna podrška sa nekad prepunih tribina ni ovoga puta neće izostati. Ujedno, kako 8. marta obilježavamo Međunarodni dan žena, ulaz za pripadnice ljepšeg spola će biti besplatan“, izjavio je Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Izabranici trenera Josipa Pandže do kraja ligaškog dijela takmičenja, nakon čega slijedi doigravanje za prvaka A1 lige, osim utakmice sa Bošnjakom odigraće još tri meča. U gostima protiv Radničkog i Gračanice i na domaćem parketu sa ekipom Brčkog.
(Mirsad Pripoljac)