Deset medalja za Karate klub Internacional na takmičenju u Tuzli

Ovogodišnju takmičarsku sezonu karate klub Internacional iz Zenice započeo je serijom odličnih nastupa na turnirima u BiH.

Posljednji u nizu bio je 21. TK Open u karateu za djecu, kadete, juniore i seniore u Tuzli. Na ovom takmičenju učestvovalo je 69 klubova sa preko 600 takmičara iz 7 država. Karate klub „Internacional“ iz Zenice nastupio je sa osam takmičara.

Malobrojna ekipa u jakoj konkurenciji osvojila je deset medalje, tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih. Posebno su se istakli Anis Karić sa dvije zlatne, Alma Bečarević jednom zlatnom i jednom bronzanom, te Semina Keleštura sa dvije srebrene medalje. Osvajači preostalih medalja su Edi Malkoč, Elhan Sofić, Lajla Tawakkol, Kozlić Faris, brončane medalje.

U karate klubu Internacional u toku su pripreme za učešće na Federalnom prvenstvo za djecu, 8. marta 2020 godine. Lejla Begić će nastupiti na Balkanskom prvenstvu za seniore u Beogradu od  6 – 8.03.2020 godine, državno Prvenstvo za djecu krajem maja, te učešće na međunarodnom turniru „Ilidža 2020“. (Mirsad Pripoljac)