Kasumović: Gradska uprava izabrala ko će privremeno upravljati Autobuskom stanicom

Nakon što je Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica, krajem januara objavila Javni poziv za iskazivanje interesa i izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom u Gradu Zenica, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, kazao je danas da je Gradska uprava izabrala subjekat za upravljanje stanicom.

“Gradska uprava je izabrala ko će upravljati autobuskom stanicom, linije je izdala i situacija na stanici više nije kao što je bila”, istakao je Kasumović.

Predmet ovog javnog poziva bio je izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom, a od šest ponuđača, jedan se ipak istakao.

“Bilo je šest ponuda, a prvorangirana je Prevoz putnika Zavidovići, koji će plaćati 45.000 KM mjesečno plus PDV, u periodu od tri mjeseca, dok ne vidimo šta ćemo sa Zenicatransom, jer mi ne možemo dozvoliti kao četvrti grad u BiH, da ljudi ulaze u autobuse na cesti”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Autobuska stanica se ustupa na upravljanje privremeno, na period do rješavanja teškoća u poslovanju JKP Zenicatrans – prevoz putnika, najduže 90 dana s mogućnošću produženja.
(Maid Dizdarević)