Futsal: Remi Neimara i Željezničara u derbiju kola

Derbi susret 10. kola Prve futsal lige Federacije BiH između zeničkih Neimara i sarajevskog Željezničara, završen je neriješeno 5:5.

Poluvrijeme je bilo 1:3 za goste. Trenutno dvije najbolje ekipe u grupi 1 odigrale su kvalitetnu utakmicu koju su pokvarili gosti nesportskim ponašanjem u posljednjoj minuti.

Trener Mersid Bureković za ovu utakmicu nije mogao da računa na usluge dvojice igrača Sulejmana Salkića i Seldina Zatagića. Gosti su poveli u 5 minuti golom Gekića. Na 0:2 povisio je Marić. U 16. minuti golom Erdina Ramića Neimari su smanjili na 1:2. Nakon što Vehabović nije iskoristio kazneni udarac gosti su povisli na 1:3 u 19.m inuti preko Džape. Bio je to rezultat prvog dijela.

Početak drugog dijela je u znaku domaćih igrača. Ramić je 24. minuti smanjio na 2:3. U istoj minuti bilo je 3:3 kada se u listu strijelaca upisao Krehmić. Neimari vode sa 4:3 u 26. minuti golom Ramića. Iskusnija ekipa Željezničara iako je posljednjih 15 minuta drugog dijela igrala „sa petim prekršajem“, uspjela je iskoristiti period loše igre domaćina. Na 4:4 izjednačio je Marić u 31. minuti, a isti igrač četiri minuta kasnije dovodi svoj tim u prednost od 4:5. Konačnih 5:5 postavio je Krehmić u 38. minuti susreta.

Nakon 10 odigranih kola Neimari su na omjeru četiri pobjede, četiri neriješena rezultata i 1 poraz. Imaju ukupno 16 bodova.

U narednom 11. kolu MNK Neimari su domaćini ekipi Lilium. (Mirsad Pripoljac)