Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog smjera.

U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini i jugozapadu Bosne od poslijepodnevnih sati umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 4; Sokolac i Zvornik 5; Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 6; Bijeljina, Doboj, Livno, Mostar i Trebinje 7; Bihać i Drvar 8; Bugojno, Gradačac, Grude, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 9; Banja Luka, Jajce i Stolac 10; Sanski Most 11; Neum 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 5hPa je manji od normalnog i opada.

Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno padavinama i nešto nižim dnevnim temperaturama, kod osjetljivih osoba će dovesti do izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Veći sadržaj vlage u zraku, dodatno će pojačati osjet hladnoće u noćnim satima. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.